Allen&Heath kupuje Traktor od Native Instrumentsa?

22.08.2020.
Već neko vrijeme može se primjetiti kako Native Instruments sve više pridaje pozornost drugim brendovima, poput Komplete i Maschine linija proizvoda.

Iako je čitav svijet potresen globalnom financijskom krizom uslijed situacije s virusom, za neke jake tehnološke igrače ipak to ne predstavlja veliki problem. Neki od njih će ovo stanje možda i iskoristiti u svrhe povoljnije i isplativije trgovine, pošto su i mnogim tvrtkama pale dionice. Jedan od takvih slučajeva je i poznata engleska kompanija DJ i audio opreme, Allen&Heath.

Kako prenosi portal DJ TechTools, predstavnici Allen&Heath su proteklog mjeseca posjetili Berlin gdje su pregovarali o uvjetima otkupa DJ linije softvera i hardvera od strane njemačkog diva, Native Instrumentsa.

Već neko vrijeme može se primjetiti kako Native Instruments sve više pridaje pozornost drugim brendovima, poput Komplete i Maschine linija proizvoda. Dugogodišnji korisnici Traktor softvera su i vrlo dugo čekali da izađe treća verzija ovog megapopularnog DJ alata. Toliko se dugo čekalo da su postojala nagađanja da je i neće biti.

Skorašnje vrijeme će pokazati hoće li doći do dogovora između dviju kompanija ili ne. Možemo reći da bi ovo mogla biti vrlo prirodna trgovina, pošto najveći dio DJ-eva današnjice koji koriste Allen&Heath miksere, upravo u kombinaciji s njima koriste i Traktor softver i hardver.

Isto tako, iako je Pioneer DJ i dalje taj koji drži monopol na tržištu, vidimo da i oni shvaćaju Allen&Heath kao ozbiljnu konkurenciju, jer su nedavno izbacili novi flagship mixer DJM-V10, koji se direktno natječe s A&H linijom miksera.

QRCode