Cortex Thrill objavili izdanje za Bonzai Records

22.10.2018.
Novi singl „Eclipticum“ može se okarakterizirati kao mračni progressive house s elementima trancea i electro glazbe.

Cortex Thrill (Ivo T. Montina i Sven Gleđa), pioniri elektroničke glazbe i jedna od najdugovječnijih trance i progressive house grupa u Hrvatskoj s dosadašnja dva albuma za strane izdavače, objavili su sedmi singl (uz brojne remixeve i kompilacije) za svoju matičnu kuću Bonzai Records. U pitanju je renomirana dugogodišnja kuća koja je postala sinonim trance i progressive glazbe još 90-ih godina, a za koju je ovaj dvojac počeo raditi još prije 25 godina.

Uz originalni mix na izdanju se mogu pronaći i remixevi Gabriela Westa & Ricarda Piedre, čiji se uraci redovno nalaze na top listama progressive zvuka, te hrvatski producenata i DJ-a Damira Ludviga i Roberta Grizila.

Cortex Thrill – Eclipticum (Original Mix)

 

Ovo izdanje je ozbiljan kandidat i za nominaciju za dodjelu nagrada Bonzai Recordsa koja će biti organizirana u svibnju sljedeće godine.

“Vrhunska produkcija uz ambijentalni ugođaj, klupski world wide hit. Izdvajam Gabriel West & Ricardo Piedra remix dok Damir Ludvig remix ima vrlo inteligentan intro. Pomalo me asocira na neke Aphex Twin radove. Naravno, za mene je ovo elektronički single godine.”

Slavin Balen

(Predavač na Dj Akademiji i Aktualni dobitnik nagrade “Ambasador” za životno dijelo)

“Bez obzira na nove generacije elektroničkih producenata i DJ-a, stara hrvatska škola elektronike i dalje blista možda i najvećim sjajem. Cortex Thrill, pioniri ove vrste glazbe na “Eclipticumu” nastavljaju započeto putovanje od prije nekoliko desetljeća i predstavljaju progresivnu glazbu u svojem najboljem izdanju. Čujemo iznimno snažan bass line, synth koji će nas odvesti i u neki filmski scenarij i futuristički prefiks kakav je kod Cortexa uvijek bio prisutan. Drago mi je što su i dalje među nama jer je hrvatskoj elektroničkoj sceni potrebno iskustvo kakvog oni imaju i zbog čega će uz Petra Dundova i neke druge veterane biti i dalje pri samom vrhu”

Nikola Knežević

(Music Box)

LINKOVI:

SOUND CLOUD link playliste Eclipticum:

https://soundcloud.com/cortex-montina/sets/cortex-thrill-eclipticum

BEATPORT link:

https://www.beatport.com/release/eclipticum/2408870

CORTEX THRILL links:

https://www.bonzaiprogressive.com/artist/cortex-thrill/

https://www.facebook.com/cortexthrill/

https://www.beatport.com/artist/cortex-thrill/3046

QRCode