Cortex Thrill za 30. godišnjicu objavili treći studijski album!

04.12.2020.
Objavili su više od 50 vinilnih i isto toliko digitalnih izdanja! Album donosi obrade dva najveća klasika iz njihove produkcije 90-ih.

Slušaj Radio Deejay!

Hrvatski pioniri elektronike, Cortex Thrill, slave 30 godina na sceni svojim dugoočekivanim albumom naziva 3.0 koji će objaviti za Bonzai Progressive. Njihov treći album (prvi na Bonzai Music) i prekretnica u njihovoj karijeri sadrži potpuno nove pjesme, nove remikseve, prethodno objavljene dragulje i neke prerade klasičnih Cortex Thrill zvukova.

Ivo T. Montina, Robert Grizilo i Sven Gleđa čine dosadašnji Cortex Thrill i zajedno su duboko kopali kako bi stvorili ovaj naslijeđeni projekt u 3 različita studija koristeći video konferencije te VR produkciju pojedinih sekvenca ritma. Koristili su nove tehnike stvaranja glazbe, a ako ste na društvenim mrežama vidjet ćete nekoliko sjajnih videozapisa njihovih uradka koji su nam donijeli vrhunac onoga što možemo očekivati.

Davne 1994. godine, svježeg lica i puni energije, Cortex Thrill potpisali su za Bonzai Records s prvim singlom pod imenom “Intro”, dvija hard trance izdanja s acid dijelovima i snažnim ritmovima. Ubrzo su uslijedili singlovi “Duction”, “Euphoria” EP i “Infiltration” EP koji su u samo nekoliko godina stvorili ih na sceni.

Njihovi asistenti diljem Europe potaknuli su ih na veću pozornicu te su počeli svirati na vrhunskim događanjima, uključujući “Loveparade 2002”, “Vibe”, “Fantastica” i “Unite- Parade”, “Bonzai” party, da nabrojimo samo neke…

Objavili su više od 50 vinilnih i isto toliko digitalnih izdanja. Tijekom 20 godina od njihovog prvog izdanja za Bonzai, Ivo T. Montina je odlučio poslati dio svog novog progresivnog materijala u Bonzai Progressive. Uslijedila su 4 nova izdanja, zajedno s nizom remikseva za druge progressive artiste. Ali Cortex Thrill ostao je aktivan tijekom kasnih devedesetih i 2000-ih, predstavljajući nekoliko singlova i 2 albuma na raznim labelovima te surađujući s mnoštvom vrhunskih producenata. Imaju jedinstveni zvuk koji sadrži elemente tech- housea, trancea i progressive housea.

Ovaj je album vrhunac 30 godina predanosti i nagona, želje da glazbene osjećaje prenesu u vaše duše. 9 potpuno novih pjesama;

Quantum Pulse, Levitania, Eternia, Phonogenetica, Stela Amnis, Marella, Mirabilia, Singularity i A.N.A., savršeno hvataju viziju ovog projekta. Duboki, valoviti ritmovi protkani trance melodijama i vođeni neprestanim basovima, svaka nova skladba ima bogate karakteristike koje ih izdvajaju, ali dijele i zajedničke osobine s potpisom deep i progressive zvuka.

Mitochondria, Utopia (Colonization), Eclipticum i Eureka pokazuju ponovno oživljavanje proizvodne snage grupe Cortex Thrill i savršeno se uklapaju u ovaj jubilarni album “3.0” (30 godišnjice projekta Cortex Thrill).

Legendarni DJ Fire remiksira track “Singularity“, dodajući brzi, klasični zaokret u grooveu. Bonzaijev producent Pavlin Petrov radio je na tracku “Eternia“, dajući dašak elegancije i sjetnih trenutaka u svojoj interpretaciji. Kolega iz Hrvatske, N-Ter (Bojan Jaščur), producira remix tracka Quantum Pulse“, pružajući cool electro atmosferu s ležernim basovima i dubokim grooveom za nevjerovatno, futurističko iskustvo.

Šlag na torti remake je dva njihova klasika još iz 90-tih. Radi se o izdanjima “Deep Infinity” i “Innerspace” koji dobivaju remake verziju za 2020. godinu, uzimajući taj retro zvuk i dodajući suvremene vrijednosti. Možete čuti kako devedesete prodiru kroz bujne žljebove i stvaraju lijepi dojam nostalgije.

QRCode
  •  
  •  
  •  
  •  
  •