DJ Yella (N.W.A) u Zagrebu

06.02.2019.

DJ Yella, originalni član N.W.A legendarne i najbrutalnije rap grupe, premijerno dolazi u The Garden Brewery u srijedu, 6. ožujka, u sklopu proslave 25. obljetnice Blackouta.

Američki reper, DJ, producent i redatelj rodom iz Comptona, DJ Yella je s Dr. Dreom osnovao i njihovu prvu grupu sredinom 80-ih, World Class Wreckin’ Cru, koja je postavila temelje West Coast Hip-Hop scene. To je preraslo u nešto puno veće i 1986. su osnovali N.W.A (Niggaz Wit Attitudes), grupu koja je zauvijek promijenila hip-hop i svijetu predstavila gangsta rap.

Dr. Dre, DJ Yella, Ice Cube, MC Ren i Eazy E, članovi su supergrupe koja je s debitantskim studijskim albumom “Straight Outta Compton” iz 1988., kojeg su producirali Dr. Dre i DJ Yella, potpuno promijenio tijek hip-hopa, te se smatra pločom koja je na velika vrata uvela gangsta rap kao žanr. Obraćajući se bez dlake na jeziku, nasilje i društveni komentari u pjesmama postali odličje žanra, a po mnogima je smatran jednim od najvećih i najutjecajnijih albuma u hip-hopu.

Brzi rast N.W.A koji ih je od margina društva doveo do statusa najkontroverznijih glasova njihove generacije ostaje jedna od najeksplozivnijih priča u povijesti glazbe. Iz njihovog sjedišta u Comptonu u Kaliforniji, snagom volje i pričama o životu na ulici prodali su desetke milijuna ploča, utjecali na generacije po cijelom svijetu i premostili barijere, bile one zemljopisne, autoritativne, društvene ili koje god su im stale na put. Cijela priča je savršeno uklopljena u filmu “Straight Outta Compton”, blockbusteru iz 2015.

Rolling Stone je stavio N.W.A na 83. mjesto liste 100 najboljih izvođača svih vremena, a 2016. godine je grupa uvrštena u Rock and Roll Hall of Fame.

Neizbrisivi trag koji je u glazbi ostavio N.W.A donosi DJ YELLA of NWA, koji premijerno dolazi u Zagreb, a The Garden Brewery ga dovodi u suradnji s Blackouthiphop.com.

Događaj je i dio proslave 25 godina postojanja Blackouta, glazbene institucije koja je utjecala na poimanje hip-hopa i rapa na našim prostorima. DJ Yelli se na mikrofonu pridružuje Hypeman Playboy T, a podršku će dati Blackoutovi osnivači “DJ Phat Phillie” i Kristijan Frković Frx, začetnik hip-hopa u Zagrebu Slavin Balen s Radija 101 te producenti i DJ-i Koolade i Marvel.

Ulaznice su u pretprodaji 80 kn do 13. veljače, nakon toga cijena će biti 120 kn dok će na blagajni na ulazu koštati 150 kn.

QRCode