Luke Slater / Boogaloo [19.01.2019]

23.10.2018.

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
Boogaloo Zagreb | 12.10.2018.
Future Scope w. LUKE SLATER
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

Listopad je rezerviran za još jednog pionira techna i fenomena elektronike, majstora dinamičnog i futurističkog techna koji je pomogao definirati i redefinirati techno žanr kroz nekoliko desetljeća od početka svog rada u 90-ima, a čiji vrhunac karijere obilježavaju četiri ključna albuma koja je izbacio kao Planetary Assault Systems.

___________
Techno Floor

● LUKE SLATER [UK]
● SKEPTIK
● F.O.R.M. live!
● SHIPE

________
2nd Floor

● PEZNT
● MATYA
● SONIC ILLUMINATI

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

LUKE SLATER

Luke Slater je rijedak fenomen elektronske glazbe jer je pomogao definirati i redefinirati techno žanr kroz prošla desetljeća. Počevši u 90-ima, bez pretjerivanja se može reći da je danas, 20 godina kasnije, jednako relevantan i uzbudljiv kao i prije. Njegov raspored nastupa i diskografija potvrđuju tu tvrdnju. U međuvremenu glazba koju radi u raznim oblicima je jednako kritički priznata, a većinom ju izdaje pod kućom Ostgut Ton te vlastitom izdavačkom kućom Mote-Evolver. Sve je započelo u devedesetima sa četiri albuma zvana Planetary Assault Systems. 

Izašli su na utjecajnom Peacefrog labelu i najavili Slatera kao majstora dinamičnog, futurističkog techna. Uspjeh Free Funka i Wirelessa nije stao ni na Novamuteu, albumi koji su nastavili utirati novi techno teritorij sa proširenom ambijentalnom teksturom, hipnotizitajućim ritmom te pravom zaokružnom naracijom povezujući sve zajedno. Istovremeno su kultni Fear of Loathing miksevi za React isplovili kao dokaz Slaterovih DJ sposobnosti, rastavljajući i sastavljajući zajedno minimalizam sa više originalnijim technom kao što ih je vrlo malo uspjelo prije i poslije.

Nakon perioda izvan oči javnosti, Slater se u 2009. vraća direktno u avangardu i to pomoću albuma Temporary Suspension pod svojom najutjecajnijom verzijom, Planetary Assault System, koji je izašao pod Ostgut Ton, najutjecajnijim labelom. Album je najavio povratak tradicionalnog techna. Uzevši u obzir sljedeći album The Messenger, možemo reći da imamo dva najbolja elektronska albuma posljednjih godina. 

Štoviše, kada Slater nastupa uživo kao Planetary Assault Systems, rezultat ima jednako unikatan utjecaj te ostavlja jednako trajan dojam na one koji su tamo kao publika. 
Osim što neprestano utječe na moderan techno glazbom koju izdaje na Mote-Evolveru, Slater je snimio i ambijentalne albume, trake i singlove kao 7th Plain. Oni elegantno kombiniraju balet sa technom.
2014. je već u startu snažna godina za Lukea Slatera u vidu novog projekta sa Planetary Assault Systems te vlastite radio emisije Spacestation u kojoj istražuje polja i um techna.

QRCode