Mixcloud potpisao ugovor s Warner Musicom

11.10.2017.
Mixcloud je potpisao ugovor s Warner Musicom, tvrtkom koja je također nedavno kupila jednu od najpopularnijih izdavačkih kuća Spinnin 'Records, koja je nedavno izgubila pravnu bitku s Martinom Garrixom zbog autorskih prava.

Novi ugovor o licenciranju omogućit će tvrtki Mixcloud, koja je smještena u Velikoj Britaniji te broji više od 17 milijuna mjesečnih korisnika, pokretanje pretplatničkih usluga za svoje radio emisije, mikseve DJ-a i podcaste, označavajući novu eru za platformu koja se prethodno oslanjala na zakonsko licenciranje radiopostaje kako bi se osiguralo da njezina upotreba ostaje unutar zakonskog okvira. Ranije ove godine, Carl Cox je prenio posljednju od svojih mnogobrojnih radio emisije na njihovu web stranicu. 

“Mi ne želimo zarađivati 9,99 dolara mjesečno, to je već učinjeno. Tržište je otvoreno, a ono što gradimo bit će vrlo prilagodljivo”, rekao je Nico Perez, suosnivač Mixclouda za Financial Times. Od samog početka smo surađivali s nositeljima prava kako za unovčavanje  audio zapisa, tako i za streamanje. Kako se upustimo u izravno licenciranje zajedno s izdavačkim kućama, predano radimo ono što je najbolje za umjetnike, ljubitelje glazbe i industriju. “

QRCode
  •  
  •  
  •  
  •  
  •