O nama

RADIO DEEJAY

je pokrenut 2000. godine s ciljem promicanja hrvatske elektronske glazbene kulture. U hrvatskoj je to za sada jedini deejay radio koji se opredijelio isključivo za tu vrstu glazbe. Program prati iznimno jaku plesnu produkciju iz cijelog svijeta koja još uvijek nije zastupljena u dovoljnim količinama na našim prostorima te domaća izdanja vezana za plesnu elektronsku scenu.

Upravo mi smo ti koji pravodobnim pristupom i organizacijom slušateljima i posjetiteljima dajemo mogućnost praćenja svih najnovijih svjetskih izdanja i zbivanja. U našem dosadašnjem radu napravili smo veliki iskorak prema budućnosti hrvatskih medija. Otvorili smo nove vidike komuniciranja te brzog i točnog praćenja aktualnih događaja. Cilj nam je biti središte takve glazbene kulture i poslovanja. S ponosom možemo naglasiti da smo 2005. god. pokrenuli smo prvu hrvatsku Deejay Akademiju, a uz to i televiziju, booking agenciju izdavačku kuću…

Želimo se u potpunosti posvetiti ovom vidu naobrazbe mladih ljudi.

RADIO DEEJAY zamišljen je i kao institucija koja će konačno legalizirati poslovanje disco klubova te svima pružiti mogućnost prvenstveno kvalitetnog rada i odabira.

DEEJAY TELEVIZIJA

Deejay Televizija je prva Hrvatska glazbena televizija namijenjena urbanoj glazbenoj kulturi te je važan  čimbenik u daljnjoj edukaciji mladih ljudi ali i svih onih koji kroz glazbu, kulturu i zabavu imaju priliku promovirati se, obrazovati i na kraju naći posao te se i dalje baviti glazbom.

Kroz Deejay Televiziju pravodobno rezentiramo naš cijelokupni rad  koji pruža mogućnost mladima ali i svim ostalim zaljubljenicima u glazbu da pokažu svoja znanja. Uz naše kadrove koji dolaze iz vodećih medija, program donosi dimenziju hrvatskom televizijskom prostoru koja je prije svega edukativnog karaktera kao pomoć i podrška djeci , mladima i svima koji se žele baviti glazbom.
Cilj nam je prošiti dostupnost programa i na sve kafiće te adekvatne klubove u hrvatskoj gdje se odvijaju glazbeni programi.

DJ AKADEMIJA

DJ akademiju pokrenuo je Radio Deejay, kao prvi i jedinstveni pristup educiranju mladih DJ glazbenika u Hrvatskoj. Projekt je osmislio Josip Ćurković, osnivač Radio Deejeya, iza kojega se krije višegodišnje radijsko i DJ iskustvo.

Do sada smo obrazovali više od 400 polaznika iz svih krajeva hrvatske te susjednih zemalja.

Akademija je zamišljena kao edukacija i upućivanje u glazbu svih koje interesira takav vid komunikacije u današnjoj tehnološkoj civilizaciji. Krovna glazbena institucija, Hrvatska glazbena unija, daje strukovno pokroviteljstvo Akademiji što je od velike važnosti za napredak cijelog projekta.

Stojimo na raspolaganju mnogim humanitarnim i sportskim udrugama kao glazbena i tehnička podrška.
Najveća prednost našeg sustava predavanja leži u činjenici da i nakon završene nastave svaki polaznik ima i dalje promociju kroz nastupe, ljetnu turneju, predstavljanje u medijima (Radio i TV Deejay) , na web portalu, podrška od strane predavača itd.

Po završetku Akademije svi polaznici s dobivenim priznanjem mogu se učlaniti u HGU, kao pridruženi članovi, do ispunjavanja uvjeta za redovno članstvo. Prepoznavši značaj ove Akademije,nadalje, Technics i Panasonic Hrvatska poduprli su projekt donacijama vrhunskog tehnološkog instrumentarija koji omogućava polaznicima najsuvremeniju naobrazbu.

Prva generacija školovanih DJ-a iznjedrila se u proljetnom turnusu 2005. godine sa 68 polaznika. Tijekom ljeta organizirana je velika Tuborg Green DJ Academy turneja za najdarovitije polaznike spomenutog tečaja koji su nastupili diljem Hrvatske, promovirajući na taj način osim Akademije i Hrvatsku u turističkim okvirima.

DJ AKADEMIJA je jedina takva institucija u ovome dijelu Europe. Kroz našu školu nesebično pružamo mogučnost upisa i pohađanja i djeci hrvatskih branitelja, osobama s invaliditetom i posebnim potrebama kao i onima slabijeg imovinskog i materijalnog stanja.

Naši predavaci i suradnici mahom su iskusna i poznata imena ne samo iz svijeta dj-a nego i iz ostalih medija kao provjereni i obrazovani kadrovi.

Nadalje, želimo se približiti svoj djeci i omoguciti im pracenje naše Škole za dj-e. Tu prvenstveno mislimo na onu djecu koja su slabijeg imovinskog stanja, na djecu hrvatskih branitelja i onu s posebnim potrebama.

Više informacija: www.djakademija.hr

————————————————————————————————–

1994. RADIO DEEJAY, piratski dance radio u eteru

2000. radiodeejay.hr službeno na webu

2002. radiodeejay.hr dobiva priznanje časopisa “VIDI” za jednu od najboljih stranica u kategoriji

2004. Radio deejay dobiva 2. priznanje časopisa “VIDI” za jednu od najboljih stranica u kategoriji
Radio Deejay u suradnji s Otvorenim radiom i Dancing Bearom objavio prvu Hrvatsku cd kompilaciju ” Spacetime ” za promociju mladih producenata na osnovu natječaja.

2005. Pokrenuta prva Hrvatska Dj Akademija
Radio Deejay izdaje 2. cd kompilaciju ” The Fun starts here ” kojom promovira domaće producente elektronske glazbe.

2006. Radio Deejay objavio 3. cd kompilaciju za promociju domaćih producenata elektronske glazbe ” Funtastic summer cd ”

2007. Pokrenuta Deejay Televizija

www.deejay.hr