Otišla još jedna ikona pop glazbe! Premnula pjevačica grupe Roxette

10.12.2019.
Frederiksson je 1986. počela raditi s kolegom Perom Gessleom, koji će joj postati partner u bendu Roxette. Njihov prvi singl "Neverending Love" bio je vrlo uspješan u Švedskoj. Globalna slava stigla je tri godine poslije pjesmom "The Look" s njihova drugog albuma "Look Sharp!".

Švedska glazbenica Marie Fredriksson, članica popularnog benda Roxette, u ponedjeljak ujutro preminula je u dobi od 61 godine.

– Za njom najviše tuguju suprug Mikael Bolyos i njihovo dvoje djece (26-godišnja kći Inez Josefin i 23-godišnji sin Oscar) – objavio je švedski list Express, a prenosi Mirror.

Dodali su da će njihova supruga i majka biti sahranjena u krugu najuže obitelji.

– Svu svoju ljubav šaljem tvojim najmilijima… Ništa više neće biti kao prije – napisao je Per Gessle iz Roxettea.

Marie Fredriksson 2002. dijagnosticiran je tumor na mozgu – operirala ga je te bila na kemoterapiji i zračenju.

Bolest je ostavila ozbiljne posljedice na njezino zdravlje – slavna pjevačica oslijepila je na jedno oko, sluh i pokretljivost bili su joj ograničeni, a nije mogla ni čitati ni pisati. Također, dugo poslije liječenja nije mogla ni govoriti.

A to se dogodilo sasvim slučajno – i to nakon što je mladi Amerikanac na studiju u Švedskoj kupio njihovu drugu ploču i odnio je kući u Minneapolis pa uvjerio lokalnog DJ-a da “The Look” pušta na radiju.

Bio je to njihov prvi broj jedan na Billboardovoj ljestvici. Uslijedila su još tri – “Listen To Your Heart,” “It Must Have Been Love” i “Joyride”.

kupno su prodali 80 milijuna nosača zvuka.

Marie Frederiksson tumor se vratio 2016. kad su je liječnici savjetovali da prestane ići na turneje.

– Marie, hvala ti za sve. Bila si izvanredna glazbenica, majstorica glasa, čudesna izvođačica. Hvala ti što si mojim crno-bijelim pjesmama dala najljepše boje. Bila si mi najdivnija prijateljica 40 godina – napisao je ožalošćeni Gesle.

Izvor: Jutarnji list

QRCode