Purple Disco Machine u italo disco stilu

27.11.2020.
Baziran na ponovljenom uzorku 80-ih Italo disco klasika “Void Vision” za Cyber ​​People, Purple Disco Machine stvara visoko energetski hit plesnih podija uz ​​živahni modulirani voka

Purple Disco otkrio nam je još jednu stranu svoje impresivne produkcijske snage s novim singlom “Exotica” koji uključuje talijanskog producenta elektro funka Mind Enterprises na vokalima, stvarajući elektro klupsku ploču koja istražuje i svira omaž njemačkim i talijanskim euro disko albumima iz 80-ih godina uz koje je odrastao.

 “Exotica” dijeli svoje ime s nadolazećim studijskim albumom, za koji umjetnik potvrđuje da će sadržavati njegovu razigranu interpretaciju glazbe desetljeća koja je rodila zvuk Purple Disco Machine; Synth Pop, Italo Disco, Electro Funk, Soul, R&B i Boogie.

Premijeru možete poslušati ovaj tjedan od 21:00 u emisiji DJ TIME na 90,3 i 101.8 MHz kao u zagrebačkoj županiji kao i putem live streaminga

Urednik i voditelj emisije je Ivan Pavlinić, Dj Hot Jay.

Potvrđen kao jedan od najplodnijih elektroničkih umjetnika naše generacije, producent iz  Dresdena zauzima 2. mjesto najboljeg umjetnika Beatporta, a njegov hit iz 2013. godine “My House” ostao je jedan od najprodavanijih na toj platformi do danas. Purple Disco Machine  2018. godine, imao je zapanjujućih 100 milijuna streamova za svoj originalni singl “Dished (Male Stripper)” i remikseve Weissa “Feel My Needs”, te za njegov remiks “Praise You”  ikone Fatboy Slima. Uz mnoštvo raznolikih izdanja, uključujući hit singlove “In My Arms“, “Body Funk” i “Devil In Me”, status producenta pokrenuo je njegov debi LP “Soulmatic”, što mu je donijelo priznanje glazbene kritike širom svijeta.

U posljednje vrijeme aktualan je njegov remix za pjesmu “Magic” Kylie Minogue, a tu je i najnoviji remix za Royal Blood. Osim ovih posljednjih suradnji evo malog popisa poznatih imena za koje je radio remixeve: Diplo, Dua Lipa, Mark Ronson, Foals, Calvin Harris, Fatboy Slim, Sir Elton John, dok je nedavno remixirao i “Ocean Drive” Duke Dumonta, te globalni hit singl Lady Gage i Ariana Grande “Rain On Me“.

Izvor: Zabavni radio

QRCode
  •  
  •  
  •  
  •  
  •