Sjajna suradnja Matije Dedića i DJ Go Cut-a

19.05.2017.
Ovaj fantastičan dvojac najavljuju album pod nazivom “Kompozit” koji bi trebao biti objavljen do kraja 2017. a na kojem možete očekivati kombinacije žanrova poput housea, chilla, jazza i deepa uz gostovanja brojnih domaćih glazbenika.

Duo Vlajić & Dedić nastao je kao suradnja već poznatih umijetnika na hrvatskoj glazbenoj sceni, Matija Dedić naš proslavljeni jazz pijanist i Goran Vlajić, poznat publici elektroničke scene kao DJ Go Cut. U novom projektu Vlajić & Dedić spajaju elektroničku bazu klupske glazbe sa jazzom, stvarajući u neiscrpnoj glazbenoj slobodi vlastitih žanrova. 

“Želio sam stvoriti nešto izvan zadanih trendova koji su počeli gušiti elektroničku glazbu i ukalupljuju je silom u produkcijske okvire i žanrove iz kojih je nestao “ljudski faktor” – glazbenik koji uživo izvodi glazbu! Jazz me oduševio svojom slobodnom živom formom i izrazom u kojem je Matija neprikosnoveni broj jedan!” kaže Goran.

“Želim proširivati svoje vidike kao glazbenik i kao umjetnik u svim pravcima te me izuzetno inspirira suradnja sa umjetnicima izvan moje glazbene domene, a projekt sa Goranom je za mene jedno takvo novo iskustvo”, rekao je Matija.

Prvi single Vlajic & Dedic – Play Don’t Stop ulazi u svjetsku distribuciju 16.5. preko Disco Records Croatia te ugošćuje još jednog “Porinovca” Sašu Wozdeckog, virtuoza na saxofonu.

Goran je ‘u poslu’ još od početka 90-tih kad počinje kao turntablist a već 1992. godine dolazi do svjetskog DMC finala u Londonu. Kasnije, zajedno s Ludvigom i Stelarom, osniva Astralis koji je već 19 godina sinonim za izvrsnu klupsku elektronsku zabavu. Svoje setove svirao je na najvećim partijima svijeta, od berlinskog Loveparadea preko Full Moona na Thailandu do prve Ultre u Europi.

Rođen u poznatoj glazbenoj obitelji, Matija počinje svirati klavir već s 5 godina a 1997. godine diplomira na prestižnoj jazz akademiji u Grazu. Nakon diplome imao je priliku svirati s najboljim jazz glazbenicima svijeta a dobitnik je i mnogih nagrada u zemlji i inozemstvu. Između dva projekta, ‘Matija svira Arsena’ i svog novog albuma, stigao je odsvirati maestralne klavirske dionice na projektu Vlajić & Dedić a rezultat možete čuti već ove zime na albumu ‘Kompozit’.

Prvi u nizu singlova koji najavljuju album je ‘Play Don’t Stop’, plesna poslastica koja će sigurno tresti klupske podije ovog ljeta a na ovoj pjesmi dvojcu se pridružio još jedan virtuoz Sasha Wozdecky na saxu! Goranu je na produkciji pomogao velikan hrvatske DJ scene, DJ Fresh Jay iz projekta PlayOne a uskoro možete očekivati i remixeve singla na kojima rade mlade nade domaće house scene.

Spomenimo i to da je Goran Vlajić iznjedrio mnoge mlade dj-e a bio je i aktivan predavač u prvih 7 generacija Dj Akademije s kojom još uvijek surađuje u sklopu određenih projekata.

QRCode
  •  
  •  
  •  
  •  
  •