Sonar je okupio 25 000 ljudi

05.04.2017.
Sonar Barcelona proslavit će 24. izdanje 14.-17. lipnja u glavnom katalonskom gradu, a onda se prebacuje u Južnu Ameriku na turneju po Buenos Airesu, Bogoti i Santiago de Chile.

Prije nego počne novo izdanje Sonar Barcelona, jedan od najpoznatijih festivala elektronske glazbe u svijetu, održao je festivale u Hong Kongu, Instanbulu i Reykjaviku.

Posljednji među njima održao se u subotu 1. travnja u Hong Kongu pred 5000 ljudi. Festival je obuhvaćao 6 pozornica u Science Parku, a pružio je čak 30 live nastupa.

Nastupali su među ostalima DJ Shadow, Gilles Peterson i Dave Clarke, te zvijezde u usponu Lady Leshurr, Kingdom i Evian Christ kao i niz kineskih zvijezda poput Fragrant Harbor & Ouissam, Ocean Lam i Choi Sai Ho.

Simultano se održao i Sonar+D konferencijski program s nizom radionica, predstavljanja novih tehnologija, inovacija i slično.

Krajem prošlog mjeseca, Sonar Instabul uspio je rasprodati sve ulaznice za 24. i 25. ožujka te je okupio 9000 posjetitelja koji su se zabavljali u Zorlu Performing Arts Centru. Na četiri pozornice nastupili su Moderat, Rolesin Murphy, Nina Kraviz, Floating Points, Kode9, Prins Thomas, Clark, Nosaj Thing i mnogi drugi, a baš kao i Hong Kongu održao se simultano i Sonar+D Instabul.

Prvo internacionalno ovogodišnje izdanje održalo se u Reykjaviku od 16. do 18. veljače te je okupilo 11 000 posjetitelja. Ovo je ujedno bila i peta godina za redom kako se festival održava u glavnom gradu na Islandu, a ove godine je mjesto “zločina” bila dvorana Harpa u kojoj je bilo četiri pozornice na kojima se izmijenjivalo 60 izvođača od Fatboy Slima, Moderata, De La Soula, britanske zvijezde Giggsa pa do islandskih zvijezda.

Već je sad najavljeno novo izdanje u Reykjaviku koje će se održati 16., 17. ožujka 2018, također u Harpa Concert Hall.

Ukoliko želite sa stilom zakoračiti u festivalsku sezonu, a ljubitelji ste elektronske glazbe, preporučamo vam odlazak u Barcelonu.

Izvor: mtv.com.hr

 

QRCode
  •  
  •  
  •  
  •  
  •