Terry Francis dolazi u Boogaloo

11.02.2020.
Terry Francis u Hrvatskoj nastupa od 2000. te slovi za jednog od najinteresantnijih DJ-eva i remixera underground scene. Ove godine ga imamo priliku slušati i gledati 28.02.2020.

📍 Boogaloo Zagreb, small room
📅 28.02.2020., petak
⌚ 23.00 – 06.00h

🔊 LINE UP 🔊

Terry Francis [Wiggle, UK]
Senno
DJ SIN

Davne ‘94. rođen je Wiggle – projekt koji je svijetu predstavio novi pravac u elektroničkoj glazbi nazvan tech-house. Njegovi osnivači – Terry Francis, Nathan Coles i Eddie Richards – uživaju ugled glazbenika koji su u svojim setovima i produkciji uspjeli zadržati istinski underground zvuk te ostati na sceni preko dvadeset godina.

Tajna njihovog uspjeha je u tome što su, kako sami kažu, ‘mladi u duši’, što je ključno za prenošenje strasti prema glazbi na publiku. Tada su se Wiggleovi partyji održavali na mjestima poput napuštenih hangara, reklamirajući se isključivo usmenom predajom, a do danas su ostali jedan od najdugovječnijih klupskih programa u Londonu.

Kako sve ne bi ostalo na setovima tamnih prostora Londona, 1996. nastaje i label Wiggle koji nastavlja promicati londonski tech-house zvuk u svijetu. Umjetnici koji izdaju na labelu Wiggle, kao što su Audiofly, Mr.C, Marc Antona, Richie Hawtin i Simon Atkinson, među najutjecajnijim su producentima elektroničke scene općenito.

Iza njega su brojni nastupi po svjetskim klubovima, a od ’98. do danas drži rezidenciju u kultnom londonskom Fabricu. Isto vrijedi i za ostalu dvojicu; s Wiggleom su obišli svijet nekoliko puta, uvijek očekivano dobri, uvijek inovativni i moderni.

Tajna je u lukavom odabiru glazbe kojom hipnotiziraju dancefloor. Itekako stoje iza svoje izjave s početka teksta, a to je da je najvažnije ono što nose u sebi i ono što žele pružiti publici.

QRCode
  •  
  •  
  •  
  •  
  •