The Chemical Brothers izbacili novi singl

08.01.2019.
„MAH“ i „Free Yourself“ najava su devetog studijskog izdanja Chemical Brothersa naziva „No Geography“, koje možemo očekivati ovog proljeća.

Nakon što je legendaran britanski duo krajem prošle godine singlom „Free Yourself“ najavio povratak na scenu nakon trogodišnjeg izbivanja iz studija, uspješan niz zaraznih ritmova i melodija skrojenih za plesni podij nastavljaju singlom „MAH“.

Bend je singl uživo predstavio na dva rasprodana koncerta u jednoj od najvećih koncertnih dvorana u Engleskoj, zvučnog imena Alexandra Palace. Hipnotizirajući vizual pjesme snimljen je upravo na jednom od tih nastupa.

Pjesmi je prethodila već spomenuta „Free Yourself“, za koju je snimljen i fascinantan futuristički spot koji je bio u nastajanju čak osam mjeseci.

Njihov osmi album, „Born in the Echoes“, objavljen je  2015. godine, te je ujedno i njihovo šesto izdanje koje je dospjelo na prvo mjesto najslušanijih albuma u Ujedinjenom Kraljevstvu. Time su postali prvi dance sastav koji je postigao takav uspjeh. 

The Chemical Brothers jedno su od najvećih svjetskih imena elektroničke glazbe. Duo čine Tom Rowlands i Ed Simons, koji su sa zajedničkim radom započeli prije skoro tri desetljeća u Manchesteru. Proslavili su se hitovima poput „Galvanize“, „Go“ i „Hey Boy, Hey Girl“, koji su na streaming servisima preslušani više od 120 milijuna puta. Veliki su miljenici festivalske publike i utjecajnih glazbenih medija (NME, DJ MAG), koji su njihove nastupe opisali kao audiovizualne spektakle koji se ne smiju propustiti.. Do danas su prodali više od 12 milijuna albuma, a ujedno su prvi pripadnici tog žanra koji su osvojili nagradu Grammy.

QRCode